Accept Cookies?
Provided by OpenGlobal E-commerce

vrijdag 20 december 2013

Rechter straft zwaarder dan eis OM voor ernstig geweld tegen politie tijdens Jaarwisseling 2012/2013

De rechtbank in Den Haag heeft vijf mannen veroordeeld voor hun aandeel in drie geweldsincidenten tijdens afgelopen Oud & Nieuw in Moordrecht. Zij krijgen celstraffen, enkelen daarnaast ook een taakstraf. Zij hebben zich schuldig gemaakt aan geweldpleging tegen de politie. Ook enkele inwoners van Moordrecht en hun woningen zijn het slachtoffer geworden van het geweld.

De drie mannen die werden veroordeeld voor geweldpleging tegen een ME-er, krijgen celstraffen. De man die daarbij ook mondelinge bedreigingen uitte, krijgt vijfenveertig dagen cel, waarvan dertig voorwaardelijk. De andere twee krijgen eenentwintig dagen cel, waarvan zes voorwaardelijk.
De man die een leidersrol vervulde in een van de geweldsincidenten en heeft meegedaan met het geweld tegen zowel huizen en hun bewoners als van een busje met agenten, krijgt een celstraf van dertig dagen, waarvan de helft voorwaardelijk. Ook krijgt hij een werkstraf van tweehonderd uur. Een van de medeplegers van het geweld tegen de woningen en hun bewoners krijgt dezelfde celstraf en een werkstraf van honderd uur.

Daarnaast is aan alle veroordeelden tijdens de komende oud- en nieuwviering huisarrest opgelegd.
(rechtspraak.nl)

Het OM eiste slechts taakstraffen omdat de verdachten zich het afgelopen jaar netjes hadden gedragen.
De rechter was het hier gezien de uitspraak blijkbaar niet mee eens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More
Aangepast zoeken