Accept Cookies?
Provided by OpenGlobal E-commerce

zaterdag 21 december 2013

Groepsgeweld: 3 agenten belaagd en mishandeld in Almelo

Almelo - De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag in de binnenstad vier mannen uit Almelo in de leeftijd tussen 15 en 37 jaar aangehouden.

Omstreeks 3.40 uur kreeg de politie een melding van een vechtpartij in de Schuttenstraat. Ter plaatse troffen agenten twee groepen aan van in totaal ongeveer dertig personen. Er werd niet gevochten, maar er werd wel gescholden. Agenten droegen een 20-jarige Almeloër meermaals op hiermee op te houden en zich te verwijderen. Een 15- jarige bemoeide zich hiermee en beledigde de agenten. Ook werd hij handtastelijk. Daarop werd hij aangehouden, waarbij hij zich hevig verzette. De 37-jarige vader van de jongen bemoeide zich met de aanhouding en probeerde zijn zoon met geweld mee te nemen. Daarvoor werd hij later die nacht aangehouden. Tijdens het herstellen van de rust werd een diensthond ingezet. De eerder gewaarschuwde 20-jarige man werd aangehouden wegens belediging van de agenten. Ook werd een andere 20-jarige aangehouden wegens belediging en verzet bij zijn arrestatie.


Een agent werd tijdens het incident door een nog onbekende man in het gezicht geslagen. De man sloeg ook een agent tegen de arm. Ook werd een agent door de 15-jarige verdachte geschopt.

De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak. Daders van geweld worden niet alleen strafrechtelijk maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Ook kunnen ze rekenen op een hogere strafeis.
(politie.nl)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More
Aangepast zoeken