Accept Cookies?
Provided by OpenGlobal E-commerce

vrijdag 30 november 2012

Verdachte van mishandeling agent aangehouden in Veenendaal


Veenendaal - De politie hield op donderdag 29 november de tweede verdachte van een snelkraak aan, die plaatsvond in september van dit jaar. Hij wordt ook verdacht van mishandeling van een agent.
De snelkraak vond plaats in de nacht van 19 op 20 september bij een winkel aan het Dr. Slotemaker de Bruïneplein. Na de kraak reed een scooter met daarop twee personen weg. Agenten zetten de achtervolging in en konden uiteindelijk één van de twee opzittenden, een 19-jarige man uit Veenendaal, aanhouden. De andere verdachte wist die nacht te ontkomen.

DNA-hit

De recherche startte een onderzoek naar de tweede verdachte. Dankzij een DNA-hit kwamen de rechercheurs op het spoor van een 23-jarige man uit Veenendaal. Ze gingen langs zijn woonadres, maar troffen hem daar niet aan.

Ook verdacht van mishandeling agent

Op dinsdag 20 november controleerden agenten een auto op de Boslaan. De bestuurder bleek de tweede verdachte van de inbraak te zijn. Hij wilde wegrijden, maar een agent probeerde dat te beletten en werd hierdoor een stukje meegesleurd. Na een achtervolging konden zij de bijrijder aanhouden, maar de verdachte wist weer te ontkomen.

Aanhouding

Agenten gingen nog een aantal keren langs bij zijn woonadres, maar zonder resultaat. Uiteindelijk kwam hij zichzelf op 29 november melden op het politiebureau, waar hij direct werd aangehouden. Hij zit vast voor verhoor.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More
Aangepast zoeken