Accept Cookies?
Provided by OpenGlobal E-commerce

vrijdag 19 oktober 2012

Drie agenten en barman mishandeld: OM eist jaar cel

19 oktober 2012 - Arrondissementsparket Alkmaar
Het Openbaar Ministerie heeft  1 jaar celstraf geëist tegen een 25-jarige man uit Heerhugowaard voor het mishandelen van een barkeeper en drie agenten in Alkmaar, op Koninginnedag.
De man had gedronken en gaf in een café de barmedewerker een klap  in zijn gezicht. De man werd vervolgens aangehouden waarbij hij  twee agenten diverse malen in het gezicht sloeg . Zij liepen letsel op. Eenmaal op het politiebureau haalde de man uit en sloeg hij de hulpofficier van justitie met  een sleutel in zijn vuist in zijn gezicht.  Deze politiefunctionaris liep daarbij gebitsschade op. Ook verzette de man zich en schopte hij de hulpofficier, die daardoor ook nog zijn hand brak.
De officier van justitie bestempelde het geweld op zitting als extreem, in het bijzonder omdat het gaat over politiemensen die hun werk doen.
De verdachte liep in een proeftijd van een eerdere veroordeling, waarbij ook een voorwaardelijke celstraf was opgelegd. Nu hij in zijn proeftijd  meerdere  strafbare feiten heeft gepleegd, moet hij als het aan het OM ligt deze straf (240 dagen) alsnog volledig uitzitten. Daarnaast heeft de officier van justitie gevorderd dat de man de slachtoffers een schadevergoeding betaalt.
De rechtbank Alkmaar doet op 31 oktober uitspraak.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More
Aangepast zoeken