Accept Cookies?
Provided by OpenGlobal E-commerce

donderdag 14 april 2011

Politieagent doodgeschoten in Groningse Baflo

Baflo - Bij een schietincident in het Groningse Baflo is woensdagavond een 48-jarige agent om het leven gekomen. Een 22-jarige agente raakte hierbij gewond. Dit werd bekend gemaakt tijdens een persconferentie.

De agenten reageerden omstreeks 20.00 uur op een melding dat er iemand mishandeld werd door een man in een appartement aan de Heerenstraat. Nadat de agenten bij de woning aankwamen vluchtte de man de woning uit richting het station van Baflo.

Schotenwisseling
Wat er zich hierna heeft afgespeeld is nog niet duidelijk, maar de verdachte schoot op de agenten waarbij er twee werden geraakt. Een 48-jarige agent overleed aan zijn verwondingen. Een 22-jarige agente werd eveneens geraakt en is zwaargewond naar een ziekenhuis gebracht. Zij zou niet in levensgevaar verkeren. Een omstander is volgens de politie ook geraakt zijn door een kogel en is naar een ziekenhuis gebracht.

Aanhouding verdachte
Nadat de verdachte geschoten had, vluchtte de man opnieuw. Nabij het station kon de man overmeesterd worden door agenten die ook op het incident waren afgekomen. De verdachte, een 25-jarige man, liep hierbij een schotwond op. De man is aangehouden en naar een ziekenhuis gebracht.

Dode vrouw gevonden in woning
Nadat men poolshoogte in de woning aan de Heerenstraat nam, trof men een nog onbekende vrouw aan. Zij zou aan de gevolgen van mishandeling zijn overleden. Volgens nog onbevestigde berichten zou zij met een brandblusser zijn mishandeld.

Onderzoek
De politie is na het incident direct gestart met een onderzoek naar het incident. Dit wordt o.a. gedaan door agenten uit ander politieregio's. Eén van de agenten zou het dienstwapen hebben verloren en in handen zijn gekomen van de verdachte. Of de 25-jarige man hiermee op de politie geschoten heeft is nog niet duidelijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More
Aangepast zoeken